Kindervoeten

Jolanda's Footcare

Gezonde voeten is meer dan de afwezigheid van pijn of ongemak !


Ik wil uw voeten helpen zodat u weer met plezier door het leven kunt gaan.

Basisbehandeling

Diabetische voet

Reumatische voet

Schimmelnagels

Nagelreparatie

KINDERVOETEN

Kindervoeten

Specialistische

technieken

Wratten

De kindervoet is vatbaarder voor schimmels, wratten en ingroeiende nagels. Dit komt doordat het afweersysteem van kinderen nog niet zo sterk is als dat van volwassenen en omdat de nagels nog erg dun zijn.

Het is daarom ook van belang dat u de kindervoeten nauwlettend in de gaten houdt. Bij twijfel altijd de pedicure bellen, zij weet waarover ze praat en kan verder helpen of een behandelplan opzetten voor de voeten van uw kind.

Als uw kind op school of na sport moet douchen of het zwembad bezoekt, dan zal de pedicure u en uw kind informeren over de mogelijke gevolgen van het lopen op blote voeten en het advies geven om badslippers te dragen.

Bij beginnende pijn of constatering van een wrat of schimmelnagel, bel gelijk Jolanda's Footcare om er naar te laten kijken.Hoe verloopt de ontwikkeling van de kindervoet

De kindervoet kan niet worden vergeleken met de volwassen voet


0 – 2 jaar

Na de geboorte zijn nog niet alle botstructuren in de voet aanwezig en werken ook de voet- en beenspieren nog niet optimaal. Baby’s oefenen de voet- en beenspieren door te trappelen met hun voetjes. De botten bestaan nog uit kraakbeen.

Vetkussen onder de voeten

Onder de babyvoet zit een dik vetkussen waardoor de voet er afgeplat uitziet en een groot draagvlak heeft. In de loop van de eerste levensjaren verdwijnt dit vetkussen en ontstaat de voetholte.


Eerste stapjes

Rond het eerste levensjaar (10-18 maanden) waagt een kind zijn/haar eerste stapjes. Dit proces mag niet overdreven gestimuleerd worden. Uw kind gaat staan en lopen zodra de voeten klaar zijn om het eigen lichaamsgewicht te dragen.

O-stand

Het is normaal dat de benen van uw baby een O-stand hebben. Dit vergemakkelijkt het nog onzekere voortbewegen.


2 – 6 jaar

Rond het tweede jaar kan een X-stand van de benen ontstaan. Meestal gaat dit tussen het zesde en het achtste jaar vanzelf over. Ook hebben kinderen in deze leeftijdsfase nog vaak platvoeten.


6 – 8 jaar

De stand van de X-benen herstelt zich, waarna de voeten en benen recht staan. Rond deze leeftijd ontwikkelen platvoeten zicht tot een normale voetboog. Tot de leeftijd van 8 jaar is er geen reden om ongerust te zijn als de stand van de kindervoet niet overeenkomt met wat voor die leeftijd gebruikelijk is.


Voorlichting en advies

Tot de leeftijd van 8 jaar is er geen reden om ongerust te zijn als de stand van de kindervoeten niet overeenkomt met wat voor de leeftijd gebruikelijk is. Heeft uw kind echter (pijn)klachten, raadpleeg dan een podotherapeut.


Hoe wordt de schoenmaat bepaald

Bij het bepalen van de juiste schoenmaat is de lengte én de breedte van de voeten belangrijk. Een kinderschoen moet 1,5 cm langer zijn dan de lengte van de voet. Laat het meten van de kindervoeten over aan pedicure of aan medewerkers van een gespecialiseerde kinderschoenwinkel.


Waar moet u op letten bij kinderschoenen

Kinderschoenen moeten geschikt zijn voor de voeten en de juiste pasvorm hebben.

Tijdens de verschillende leeftijdsfases is het belangrijk dat u goed oplet bij het kopen van kinderschoenen.


0 – 2 jaar

Baby´s en kinderen die nog niet of net beginnen te lopen, trappelen en spelen graag met hun voeten. Zo ontwikkelen ze de spieren die nodig zijn om te lopen. Het is belangrijk dat deze bewegingen niet belemmerd worden door te kleine babypakjes met voetjes eraan, te kleine schoentjes of te strakke sokjes. De eerste schoentjes zijn pas nodig als uw kindje twee tot drie weken echt zelfstandig loopt.


2 – 3 jaar

In de eerste twee tot drie jaar dat uw kindje loopt, kunnen de voeten twee tot drie schoenmaten per jaar groeien. Laat gedurende die periode iedere drie maanden de voeten van uw kind meten, om er zeker van te zijn dat u de goede maat schoenen koopt. Let erop dat zowel de lengte als de breedte wordt gemeten.

Vanaf het vierde levensjaar groeien kindervoeten gemiddeld één tot twee schoenmaten per jaar. Ook nu is het verstandig om de voeten van uw kind ieder half jaar te laten meten.

Op het moment dat uw kind echt begint met lopen, moeten de schoenen aan de volgende eisen voldoen:

  • Juiste pasvorm, juiste breedte
  • Stevige hielomsluiting
  • Goede en stevige sluiting over de wreef van de voet, met veters of klittenband
  • Buigpunt van de schoen onder de bal van de voet
  • Geen hak of een lage brede hak


Heeft u vragen: bel, mail of maak een afspraak

U kunt op eigen initiatief een afspraak maken met een pedicure. In eerste instantie heeft u geen verwijsbrief van uw (huis)arts of medisch specialist nodig om voor deze zorg in aanmerking te komen.

Neem gerust een kijkje in mijn praktijk !

Contactgegevens

  • Medisch pedicure -Jolanda's Footcare
  • Dahliastraat 96163 CH Geleen
  • T. 06-14412293
  • E. info@pedicuregeleen.nl
  • KvK. 53729358

Jolanda's Footcare

Goed bereikbaar, voldoende parkeergelegenheid en rolstoelvriendelijk

Openingstijden

Ma.  8.30 - 19.00

Di.     8.30 - 19.00

Wo.   8.30 - 13.30

Do.     ambulant

Vr.     Gesloten

Za.     9.00 - 13. 00

Zo.     Gesloten

Openingstijden zaterdag

Jolanda's Footcare hanteert een weekend toeslag van 3,00